Ud gennem sidebenene

Det virkede som om, at det her ville bringe en ende på ledigheden. Arbejdsmarkedet vinkede velkommen. Ikke at han var specielt forhippet på at komme derud igen. Tiden fik han glimrende til at gå. Men at levere noget tid og så blive fri for diverse snusen i hans private forhold, jo tak - det kunne egentlig være rart. Så det her fantastiske sted, der bare kunne det der, som han var blevet sendt videre til var helt fint. Han snakkede med rådgiveren - flink mand - og der begyndte snart at tegne sig en plan.

Men, men, men ....

Der var altså visse regler. Således at han skulle stille et vist antal timer om ugen. Så udover samtalerne skulle han komme til noget såkaldt "undervisning". Var det ellers ikke meningen at spare skattekroner? Var det ikke bl.a. derfor, der var den iver efter, at han skulle ud i arbejde igen? Men spildte penge på at overholde nogle regler var åbenbart helt i orden.

Nu sad der så en skoleklasse samlet bestående af folk, der for de flestes vedkommende havde arbejdet tidligere, ansøgt om nye jobs, fungeret helt fint, indtil der altså var sket det ene eller andet - gået ned med stress, ude for en ulykke eller noget helt tredie. Men det kan jo aldrig skade at få pudset lidt op på tingene. Så nu skulle de lære at skrive CV, ansøgninger, hvad de skulle sige til en jobsamtale og meget andet godt.

Dagens lektion var om ansøgninger. En venligt udseende og sikkert også velmenende mand stod oppe ved tavlen. Så var der vel ingen grund til at være demonstrativ og trodsig.

"En fængende overskrift," forklarede han. "Hvis i lige kan finde et ord eller to, der siger noget helt centralt om, hvem i er. Noget friskt og anderledes. Ikke bare ansøgning vedørende stilling. Noget, der fænger. En rigtig god overskrift, så de bliver nysgerrige."

Han tænkte et og andet i sit stille sind. Men betvang sin lyst til at give højlydt udtryk for brokkerier. Herregud! Den flinke mand havde jo for så vidt ret. Men ... Nå - lige meget. Hvad så videre?

"Så som det næste er det en rigtig god idé, at i skriver noget om, hvorfor i gerne vil arbejde lige præcis dér. Hvad er det ved det job? Det firma? De skal mærke, at i er interesserede, at i gerne vil have lige præcis dét job. De kan godt lide at i siger noget pænt om dem.

Javel, ja - tænkte han. Jo, han var da interesseret i det, de sideløbende planer ledte frem imod. Men der ville han næppe få brug for en ansøgning. Så hvilket fantasi-firma skulle han forestille sig, og hvorfor i al verden skulle han have lyst til at arbejde for dem? Nå - lige meget. Han betvang sin trods og protest og lyttede videre til den flinke mand.

"Så er det i skal på banen. Hvem er i? Hvad kan i? Hvad har i arbejdet med før? Hvad har i af uddannelse? Hvilke supplerende kurser har i været på? Er i engageret i noget i jeres fritid? I skal sælge jer selv. Det lyder måske ikke så rart. Det er der nogen, som har lidt svært ved. Men det er altså det, i skal."

Nej, han syntes bestemt ikke, at det lød rart. Han hadede tanken om at sælge sig selv. Kunne det mon ikke omgås på en eller anden måde? Kunne han ikke præsentere sig og fremhæve noget vigtigt, ved netop ikke at sælge sig selv? Det var en overvejelse værd. Nå - hvad sagde den flinke mand videre?

"Så skal i have en afrunding til sidst. her må i gerne fortælle, at i ønsker at komme til en samtale. Det behøver ikke at være anmassende og flabet. Det kan være noget i stil med, at i indstillet på at uddybe det skrevne ved en samtale, eller at i ville blive glade for at få lov at komme til en samtale. Det er alt efter hvordan, i er. Det må i lige tilpasse lidt."

Ja, ja, ja .....

Han kiggede ned på sit papir, hvor han havde noteret:

Utilpasset særling byder sig til

Da mit jobcenter ikke vil lade mig være i fred, har jeg set mig om efter det mindste onde, og tænker, at det ville være nogenlunde tåleligt at arbejde hos jer.

Det turde være logik, at den eneste egenskab, man ikke kan rose sig af, er beskedenhed, da enhver pralen med dette ville modbevise, hvad påstanden hævder. Jeg vil derfor undlade at komme ind på mine uddannelser, kvalifikationer, menneskelige egenskaber, fritidsinteresser m.v.

Jeg kan overtales til at komme til en samtale, hvis det ikke kan være andet.

Med venlig hilsen ...

Seneste kommentarer

04.09 | 07:12

Tak skal du have!

04.09 | 05:19

Tror jeg må læse Den lille Prins igen!
Ville lige lure, men måtte læse den alle! Rigtig fin samling Carl!

Del siden