Blandet udvalg af artikler fundet på nettet

" ... hver eneste gang, man ser den, bliver man mindet om noget ubehageligt. Så tror da pokker, at man ikke er glad for den ... "

Sammenligningens forbandelse i "Hændelsen"

Min roman "Hændelsen" var et forsøg på at skildre alle disse ting via handlingsforløb. Ikke mindst dét, at en problematik af den art netop er at opfatte som et puslespil.

Således byggede jeg romanen op som en gradvis række af afsløringer, der brik for brik lægger puslespillet, og derved afdækker, hvad der skjuler sig under overflade- symptomet.

En mosaik!

Hovedpersonen er den institutionsanbragte Paul, der under indflydelse af det usunde miljø udvikler en PDD.

En af de medvirkende faktorer (blandt mange andre) er hans grænseløse beundring for kammeraten Ejner. Herunder også dennes tissemand. Ikke på grund af dens størrelse (den er mindre end Pauls), men fordi den er "rigtig" (what ever that means?).

Ejner er det, Paul gerne vil være. Følgelig er Ejners lem også det eneste, der dur!

Paul er således fanget i det eksterne bedrag.

At det handler om hans egen angst, usikkerhed og mindreværdsfølelse i et internt skyggespil, kan han naturligvis ikke gennemskue. 

Det ville vel også næsten være for meget at forlange af en lille dreng, når man tager i betragtning, at mange voksne og ellers relativt reflekterede mennesker er blinde og døve overfor selvsamme.

Seneste kommentarer

04.09 | 07:12

Tak skal du have!

04.09 | 05:19

Tror jeg må læse Den lille Prins igen!
Ville lige lure, men måtte læse den alle! Rigtig fin samling Carl!

Del siden