Ind imellem prøver jeg at lave musik selv. 

Ikke særlig godt eller på særlig højt niveau.

Men det er en del af mig og den, jeg er. Ind imellem føler jeg, at jeg får udtrykt ting af den vej, som jeg ikke kan udtrykke på andre måder.

På undersiderne kan du høre forskellige samlinger af min musik.

Men her er en lille smagsprøve ...

I 2020 gik jeg igang med at lave en rockopera. Jeg valgte at lade processen foregå for åbent tæppe, således at man kunne følge projektets tilblivelse her på siden. Nedenfor følger åbningen. Du kan finde mere materiale på undersiderne.

"Paul"-projektet var præget af mange ideer, men kun få færdige numre. Efterhånden hobede en mængde halvfærdige skitser sig op. Helt færdigt blev projektet aldrig.

Gode introduktioner til min musik:

Lidt mere specielt:

Større helheder:

Vedrørende "Paul"-projektet:

I flere versioner:

https://www.grubler-ved-tasterne.dk/443432060

Gennem de seneste par år har jeg haft en del kontakt med Settlementet på Vesterbro, herunder især det sociale handelskooperativ i Saxogade.


Således skulle det første post-“Paul”-projekt blive en - nå, ja - “single”, hvor jeg, så vidt mine begrænsede musikalske evner rækker, har forsøgt at ramme stemningsatmosfæren i to af Saxogades dejlige butikker.


N.B.: Nej! - De to numre findes IKKE på en fysisk singleplade. Se også: https://grubler-ved-tasterne.dk/443156689/heidi-bjarne
Seneste kommentarer

04.09 | 07:12

Tak skal du have!

04.09 | 05:19

Tror jeg må læse Den lille Prins igen!
Ville lige lure, men måtte læse den alle! Rigtig fin samling Carl!

Del siden

En pseudo-symfonisk spas!


Da jeg fornyelig skulle bruge noget underlægningsmusik til nogle videoer om piber og tobak (se kategorien “Piber og tobak”: https://grubler-ved-tasterne.dk/443249998/ / https://grubler-ved-tasterne.dk/443249998/for-begyndere-lektion-1 ) forsøgte  jeg at lave noget, der forenede afklaret ro, ophøjet atmosfære og hyggelig ild-i-pejsen stemning, således som piberygning gør det for mig. 


Da jeg egentlig bare skulle bruge noget behagelig og mere eller mindre neutral underlægningsmusik, var det i førstningen ikke nioget, jeg gjorde så meget ud af. Jeg greb til de lette løsninger, de gængse genveje og de velkendte klicheer. Men undervejs gik der lidt sport i at lave pseudo-symfonisk musik med piberyger-præg.


Den helt åbenlyse inspiration til mine første skitser var Pachelbels berømte kanon, men efterhånden som jeg sad og nuslede med det, begyndte forskellige ideer at indfinde sig. Lige fra nærmest mozart’ske passager til minimalisme og repetitive mønstre á la Philip Glass. 


Dertil masser af citater, der ikke i alle tilfælde er videre kamufleret. Således kan man ganske tydeligt hører brudstykker af bl.a. “Kari Waits For Me”, “Hush-a-Bye” og “Morning Town Ride”.


Da jeg for nemhedens skyld holdt mig indenfor en Cdurs tonalitet og endvidere til samtlige skitser benyttede samme instrumentring (obo og stryger trio), var det relativt let at sætte alle mine skitser i forlængelse af hinanden til et langt forløb af skiftende stemninger og afprøvning af ideer. 


Man må ikke lade sig vildlede og tro, at jeg dermed har gjort mit indtog i den egentlige kompositionsmusik. En sand elsker af klassisk musik (for slet ikke at tale om en klassisk anmelder!) ville hagle det ned som noget elendigt amatørlort. Det er jo også primært lavet for sjov. I forhold til den rent funktionelle hensigt om at virke afslappende, er new age måske en mere præcis genrebetegnelse end klassisk/kompositionsmusik. 


Lad være med at tage det alt for alvorligt. Tag det for, hvad det er: et kludetæppe af hastigt noterede ideer fanget i flugten, der ikke gør sig nogen illusioner om at være høj kunst. For et seriøst resultat ville det som minimum have været påkrævet, at jeg havde brugt noget mere tid på det.


Men sjovt var det at prøve at lave sådan noget, og måske (?) kan du finde en lille plads i dit hjerte til denne pseudo-symfoniske spas (eller eventuelt falde i søvn til den).


Se også: https://grubler-ved-tasterne.dk/443156689/music-for-pipe-smokers

Mit pt. (Januar, ’24) seneste påhit er egentlig bare en ufærdig skitse og med masser af musikalske lån. Som allerede titlen antyder, er der tale om en variant over riffet fra “On Broadway” brugt som fundament til et lettere Miles Davis-agtigt nummer. Ikke desto mindre føler jeg, at der er noget her, der peger videre - udover de ting, jeg plejer at lave, og frem mod noget nyt. 


På indeværende tidspunkt ved jeg ikke, om det vil lykkes mig at få noget ud af denne idé, eller om den vil slutte sig til de “store ufuldendte” sammen med “Spent Some Time” og “Reconsider”. 


Men jeg tror oprigtig talt, at der er et potentiale i det her. Så er spørgsmålet bare, om jeg kan få det forløst.


Se også:


https://grubler-ved-tasterne.dk/443156689/miles-goes-to-broadway


https://www.youtube.com/playlist?list=PL8s5a2Puxl31Y3EUSfAMz8Wj5ju9FmVuT