Angående visitationen

“Visitation” er tænkt som et instrumentalt åbningsnummer til anden del af “Paul”.

I forhold til “Tommy”-forløbet svarer den til “Sparks”, men indtil videre tænkt relativt frit i forhold til denne og ikke så nært beslægtet som de to overturer (Tommy vs Paul).

Således forestiller jeg mig ikke “Visitation” direkte baseret på “Sparks”, men blot med nogle få hentydninger til denne. Kun lige, hvad der er nødvendigt for, at lytteren stadig er indforstået med, hvor vi er nået til i bevægelsen, og derved bliver holdt på rette tolkningsspor.

Der er her tale om en række indledende skitser og udkast. Ren brainstorm, hvor ideer kastes op i luften, og således ikke noget, der på mindste måde bare nærmer sig et færdigt nummer. Så langt er processen slet, slet ikke fremme.

I forhold til det med bevægelsen, ligger anden del naturligvis i direkte forlængelse af første.

Det er således på denne baggrund og med dette stykke forhistorie, at vi går til anden del, som begynder omkring sommeren 1975. Sådan ca. - det kan være et år før eller senere, og det kan være en anden årstid. Men altså sådan nogenlunde deromkring.

Det vil på mange måder være mest rigtigt og tolkningsrent, hvis man tænker “Sparks” ind i en mytisk samklang med sommeren ’75.

Det forholder sig ikke nødvendigvis sådan …

- Men man aner unægtelig et mønster, hvis man vælger at tænke:

Undfanget lige omkring “Revolver”, født lige omkring “Sgt. Pepper” og institutionsanbragt lige omkring den varmeste dag i Danmarkshistorien.

Det kan endvidere nævnes, at filmatiseringen af “Tommy” havde premiere i marts 1975, hvilket ifølge nærværende udregning af kronologien må have været samtidig med visitationen. For blev Paul institutionsanbragt i august, må diverse forundersøgelser og udredninger have fundet sted i foråret.

Blandt dem, der har fulgt konsultationsserien, har nogen måske prøvet at forestille sig, hvad de kunne forvente. I så fald har de nu mulighed for at finde ud af, om de har gættet rigtigt ...

Konklusion: Han skal adfærdsreguleres ...

Hvilket så fører frem til ...

N.B. - Se også "Vedrørende anden del" (under "Videoer")

N.B. - Se også "Reform School Girl" (under "Arkoff")

Seneste kommentarer

04.09 | 07:12

Tak skal du have!

04.09 | 05:19

Tror jeg må læse Den lille Prins igen!
Ville lige lure, men måtte læse den alle! Rigtig fin samling Carl!

Del siden